sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Jotain saatu aikaiseksikin

Kesä on ollut aika hiljaiseloa käsityörintamalla, koska on ollut kaikenlaista tekemistä. Helteet ovat vieneet usein rannalla.
Juhannuksen jälkeisellä viikolla eksyin kyllä lanka-aleen katselemaan. Onneksi se oli enemmänkin katselulinjaa ja mukaan tarttui vain pari kerää 7 Veljestä.

Sen verran on ihan valmistakin tullut, että Virkkaaja sai villasukat. Juu, näin helteillähän niitä tarvitaankin. No halusin kokeilla Ulla-neuleessa ollutta Oulanka-mallia. Nämä sukat on tehty minun sukistani jääneestä jämälangasta. Ensimmäisen sukan loppumetreillä punnitsin tuota kerää muutaman kerran tarkistaakseni todennäköisyyden saada lanka riittämään toiseenkin sukkaan. Tuo Oulanka kyllä neulotaan kärjestä aloittaen, joten siitä olisi melko helposti voinut nipistää vähän pois. Loppujen lopuksi lankaa jäi kokonaiset 3 g jäljelle, joten ei mennyt edes tiukille.

Lanka: Kirjopirkka, sinikirjava, kului 44 g
Koko: 31-32
Puikot: 2.5 mm 

 Mallia on muokattu sen verran, että silmukoita on vain 14 puikolla eli 56 kaikkiaan. Nipistin palmikoiden välistä kaksi silmukkaa pois.

Viime viikolla tuli lasten kanssa kuvioitua heidän T-paitojaankin. Olen ostanut yhdelle joululahjakurssille muutaman kangasvärin itse tarjolla olleiden lisäksi. Nyt sitten käytimme niitä, joten väritys on vähän jouluinen ehkä. Tytöille se oli kyllä mieluisa. Nämä ovat vielä silittämättä. Kaikki on tehty sabluunamenetelmällä. Perhosiin maalasin tuntosarvet ihan käsivaralta. Hopeaväri näytti olevan erittäin herkkää leviämään.

5 kommenttia:

 1. Lähdin kommetin perään katsomaan, kuka minulle kommentin jättikään. Ja löysin uuden, mielenkiintoisen blogin =) Tulen käymään täällä toistekin, kiitos käynnistä!

  VastaaPoista
 2. Outi: Tervetuloa vain poikkeilemaan blogissani :)

  VastaaPoista
 3. Hyvännäköset sukat sinullakin tehtynä. ´Kesän lämmittimiksi. :D Mallia kattelen, että arvaiskohan yrittää. On sinul vaan tarkka vaaka! Minul taitaa olla 5 g tarkkuudella vaan.
  Nyt en kyl tiiä mihin/ mistä tää kommentti tulee ja menee, kun en saanu normitavalla kommentoitua, niin sit muistin, että onhan minul gmail ja voin kommentoida googletilin kautta. Listasta puuttui se URL-osoitteen paikka tai jotain sellaista.

  VastaaPoista
 4. Sartsa: ihan hyvinhän tuo kommentti näytti tulleen.

  VastaaPoista
 5. Kiitos käynnistäsi sivuillani !
  Sinullahan on kauniit sukat neulottuna ja muutakin kivaa :)

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.