sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Lohis-villapaita vihdoinkin valmiina

Eihän tämän tekemiseen mennyt vuottakaan, joten ei kai sitä UFOksi voi sanoa. Pakotin itseni tekemään nuo viimeistelyt eli yhteenompelemiset nyt vielä lasten joululoman aikana, jotta poika saa paidan päällensä heti tiistaina koulun alkaessa. Tosin se paita jäi eilen heti päälle, kun viimeisen sauman viimeisen piston olin saanut ommeltua. Ja kuvaukseenkin piti paita vielä erikseen kutsua, eikä se silloinkaan päältä poistunut. Kuten kuvista näkyy, tein siitä vähän reilun, etteivät venyvät kädet ihan heti kasva ulos. Ja pieniä muokkauksiakin on malliin: lohikäärmeen liekki on punainen eikä vihreä ja hihojen värit ovat toistensa peilikuvia. koska musta oli vähän kortilla. Selkäpuolelta ei ole kuvaa, mutta se on täysin musta.
Malli: Lohikäärme-villapaita, Novita syksy 2010, koko n. 140 cm
Lanka: Novita 7 Veljestä, vihreä, musta ja punainen, kului 346 g
Puikot: 4 ja 4.5 mm 
Neulottu: 15.2.2013-4.1.2014

Näin käännetyillä hihoilla sitä varmaan alkuun käytetään. Kuten verkkareidenkin värityksestä näkyy, sopii villapaita hyvin pojan värimakuun. Sukat ovat vielä samaa musta-vihreä -ruudutusta kuin hihatkin. Poika muuten valitsi itse lankojen värit ja tuon liekin värin myös toivoi.

Nyt on yhdet sukat puikoilla ja toiset pitäisi tehdä villapaidasta ylijääneistä langoista niiden jälkeen.

4 kommenttia:

 1. Komea villapaita! Ei yhtään ihme jos poika ei halua päältään riisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei halua, ei. Hyvä kun öiksi pois sen ottaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos. Mutta oli siinä työtäkin. Kaikkihan aloittavat uuden tekniikan harjoittelun tällaisella yksinkertaisella työllä. Tämä oli nimittäin ensimmäinen kerta, kun neuloin intarsiatekniikalla.

   Poista

Jätä toki sananen minulle.