tiistai 5. heinäkuuta 2011

Kesänviettoa

Liki kuukauden verran on tullut vietettyä kesälomaa käsitöistä. Ei täysin, mutta ne ovat olleet sivuosassa muiden puuhien ollessa pääroolissa. Muista poiketen meillä puolittainen paluu arkeen on jo näin heinäkuun alussa tänä vuonna, kun enin matkailu tuli jo tehtyä viime viikolla.

Tänään olen harrastanut ensimmäisen erän kesään tiukasti liittyvistä käsitöistä.
Tavallaan mansikoiden suhteen kävi huono tuuri, sillä aiempi vakipoimija ei enää pysty minulle poimimaan. Eikä tänä vuonna saanut valmiiksi poimittuja marjojakaan tuolta vakipaikasta. Mutta siellä oli itsepoimintaa kyllä ihan vapaasti. Niinpä keräsin lapset autoon ja nappasin vielä mummunkin mukaan matkalta ja menimme marjapellolle. Suunnitelmissa oli saada sellaiset 5-7.5 kg mansikkaa. Minun ennakkopeloistani huolimatta lapset innostuivat asiasta ja, koska pellolla oli hyvin marjaa, meni meillä 5 henkilöllä tunnin verran aikaa ja olimme saaneet kasaan yli 9 kg mansikoita. Ja syötyhän tuli siihen päälle vielä vapaasti. Ensi vuonna uskaltaa ihan suoraan suunnitella itsepoiminnan.

Ja sitten takaisin niihin varsinaisiin käsitöihin. Vielä ei ole mitään esittää, sillä toinen helletoppi on viimeistelyä vaille valmiina. Ja sukkapuikoilla on villasukan alku, joka tuli laitettua alulle, kun lähdimme reissuun enkä halunnut ottaa liki valmista toppia mukaan. Kovin paljoa ei sukkia tullut kuitenkaan reissunpäällä tikutettua, joten ihan alussahan ne vielä ovat. Saattavat kyllä joutua väistymään vielä muiden töiden tieltä.

Nyt on muuten oma kone taas käytössä, joten lisäilen tuonne aiempaan postaukseen ne puuttuvat lankakuvat.

3 kommenttia:

 1. Slurps. Mansikoita. Meidän pihasta löytyy vähän ahomansikoita, mutta ne on melkein kaikki jo syöty. Vattupensaat näyttäisivät tuottavan runsaamman sadon. :)

  VastaaPoista
 2. No nyt teille on makeaa mahantäydeltä koko talveksi :))

  VastaaPoista
 3. Aava: lapset söivät meilläkin ne harvat ahomansikat, mitä pihan reunalta löytyi.

  Anneli: tässä on vielä harkinnassa, pitäisikö hankkia 3-4 litraa mansikoita lisää ja tehdä niistä raparperin kanssa mehua. Se on lasten herkkua. Jos vaikka olisi vielä ensi viikolla itsepoiminnassa tai sitten torilta ei niin hyviä, jotka kelpaavat kyllä mehuksi.

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.