torstai 11. elokuuta 2011

Tekee se joskus jotain

Joskus tulee jopa valmista.

Ensimmäiseksi teemalla "Äiti askartelee". Kaikki lähti viime syksynä, kun eskarilainen tarvitsi kansion kouluun. Meillä on kohtuullinen varasto tyhjiä kansioita, mutta ne ovat lasten sanoin tylsiä, eli sinisiä ja useimmissa on vielä jonkun yrityksen tms logo. Meillä oli myös käyttökelvoton mikälie akryylinen pussilankana-setti, joka hiosti eikä pysynyt edes paikallaan.

Tänä vuonna taas tuli sama eteen uuden eskarilaisen myötä. Ja äitihän käyttää hyväksi havaittua konstia tehdäkseen lapselle erilaisen ja erottuvan kansion. Ja ainakin paremman näköisen kuin se alkuperäinen sininen. Tässä pari kuvaa molemmista kansioista.

Tänä vuonna tajusin käyttää kontaktiliimaa. Viime vuonna kokeilin yleisliimaa ja se näkyykin tuossa autokansiossa hyvin.

Ja sukatkin valmistuivat varsin pitkän tekoajan jälkeen. Tällä vauhdilla olisi sukkasadon aikana valmistunut juuri ja juuri yksi sukkapari. Tarkkasilmäiset huomaavat kuvasta, että olen muokannut Ullaneuleen ohjetta parissakin kohtaa. Tein sukat peilikuviksi, eli nuo raidat menevät vastakkaisiin suuntiin . Ja kantapään ja -pohjan neuloin puolipatentti, kuten yleensäkin. Tällä kertaa vain siten, että nuo kutomattomat silmukat vaihtoivat aina joka toisella oikealla kerroksella paikkaa. Minulta on jo pyydetty sukkia tällä samalla mallilla ja niissä saatan käyttää ohjeen mukaista kantapäätä, sillä nuo lasten sukat kestävät paremmin muutoinkin. Kärjen päättelin kolmen puikon päättelyllä.

Malli: Ees taas-sukat, Ullaneule, koko 38  
Lanka: Garnstudio, Drops Fabel iloisen kirjava, 901 kului 64 g 
Sukkapuikot: 2.5 mm
Neulottu: 11.6.-11.8.2011 Ravelry

5 kommenttia:

 1. No onpa upea kansio ja varmasti erottuu. Ihanat myös nuo sukat.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat ja mukavasti tuunatut kansiot.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat ja upea kansio :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat olet tehnyt! Eipä ole tullut mieleenkään päällystää kansioita kankailla... tapettia ym.olen kyllä käyttänyt. Ideasi tietää kyytiä yhdelle polyesterisatiini-pussilakanalle... vapise siellä liinavaatekaapissa kammotus! Terkuin: joku josta tulet vielä kuulemaan syksyn mittaan ;) eli Salainen Neuleystäväsi <3

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.