lauantai 8. lokakuuta 2011

Leivoksia

Jo viime viikonloppuna meillä vietettiin ihan oman perheen kesken Pikkukässän syntymäpäiviä. Kakkua ei tehnyt mieleni ryhtyä vääntämään, mutta jotain pientä piti tehdä. Niinpä leivoimme Masaliisan, jotkut tuntevat sen nimellä Tuuloman torttu ja mitä muita nimiä sillä onkaan. Mutta emme tyytyneetkään ihan siihen vaan valmistimme annoksen vaniljakreemiä (3 dl vettä+1 dl kreemijauhetta) ja sekoitin siihen pari omenaa raastettuna. Leikkasimme torttupohjan kahteen osaan. Laitoimme täytettä toisen puolikkaan päälle ja nostimme toisen sitten täytteen päälle. Valmistin kuorruttetta täyden annoksen ja levitin sen tortun puolikkaalle. Sitten vielä nonparellit ja pohja palasiksi valmiiksi leivoksiksi. Ja kaikki pitivät kovasti.

Tänään olin Pikkukässän kanssa taas Neuletapaamisessa Lankamaailmassa. Kiva oli jutella kaikkea ja tulihan siinä yksi sukka lopeteltua ja toinen saatettua alkuun. Muuten ovat neuleet ja käsityöt edenneet varsin rauhalliseen tahtiin.
Saa nähdä, milloin eksyn minulle uuteen lankakauppaan, nimittäin Lankaideaan. Nykyään käyn sen lähellä liki päivittäin, joten sortumisen vaara on suuri.

2 kommenttia:

  1. On niin kuohkean ja herkullisen näköistä. Taidanpa tulla maistamaan :DD

    VastaaPoista
  2. Voi ei! Ei ois pitänyt tulla lukemaan, iski hillitön makenhimo :/ mä melkein maistan suussani noiden leivosten maun :P ja eikun ettimään suklaatia kaapista ensiavuksi...

    VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.