maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pääkalloja, pääkalloja

Viikonloppuna meillä vietettiin syntymäpäiviä. Aiheeksi valitsimme merirosvot, koska sitä rekvisiittaa meille oli kertynyt yllin kyllin eikä pojallakaan mitään sitä vastaan ollut. Kakun suunnittelu on minun käsialaa, mutta mallikuvan teki Pikkukässä. Minä vain leikkasin kaavan avulla sokerikuorrutuksesta pääkallon ja sääriluut. Kaupasta löysin hämmästyksekseni valmista mustaa marsipaania. Olin jo miettinyt mustan osuuden tekemistä Käck- tai hopeatoffee-karkeista. Reunat ovat ihan tavallista vaahdotettua vaniljakastiketta ja kakkupohja kaakaokääretorttu, täytteenä vaniljakreemiä ja mansikoita. Hämmästyttävän hyvin tuollainen kakku kelpasi. Suurinta huvia poikien keskuudessa oli mustaksi värjäytyneet kielet.
Koko pöytä katettiin synkkään tunnelmaan merirosvoteemalla. Kullakin oli lautasella verinen kangasm, jolla oli Kalman koura. Pöydälle oli ripoteltu pääkalloja (karkkeja) ja löytyy sieltä sokerikuorrutuksen ja marsipaanin lopuista tehtyjä hämähäkkejä ja pääkallojakin. Muffinsit olivat vähän kokeilu, siis lisäsimme TuttiFrutti-rouhetta niihin tuplamäärän omaan ohjeeseemme nähden. No ei tehdä toiste, sillä se rouhe laski pohjalle, joten muffinssit olivat onttoja alta.

Käsityöt ovat edistyneet H I T A A S T I. En ole ihan päässyt vieläkään eroon siitä flunssasta, vaan iltaisin väsyttää armottomasti. Ja vielä joku vei viikonloppuna yhden nukkumistunnin.

1 kommentti:

  1. Kiva pääskallo !

    Toivottavasti flunssa alkaa helpottaa. Minullakin jo kolme viikkoa sama tauti vaivannut :((

    VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.