lauantai 12. lokakuuta 2013

Lokakuinen pallo

Sain eilen emolta seurantanumeron pakettiini. Odottelin vähän postin mukana pakettikorttia, mutta sitä ei sitten tullut. Ihan vain varmuuden vuoksi katsoin postin sivuilta, olisiko paketti kuitenkin saapunut jo omaan postiini. Siellä se nökötti, joten kiireesti matkaan. Vasta postissa huomasin, että olin jättänyt rahapussin ja siten myös ajokortin kotiin, sen sijaan paketin koodi oli kyllä mukana tulostettuna. No eiväthän he sitä ilman henkilöpapereita anna. Oli jo tulla matka takaisin kotiin tyhjin käsin, kunnes muistin, että minullahan saattaa olla Pikkukässän passi yhä repussa. Sieltä se löytyi, joten pakettikoodi ja passi Pikkukässälle ja hän sai paketin tiskiltä.

Kotona aloitin kiireellisempien töiden jälkeen paketin purkamisen. Kiireellisempiä oli esimerkiksi auttaa Pikkukässää saamaan mutakakku aluilleen. Ohessa kuvakollaasia Magic Ballin aukikerimisestä. Skiditanssija, kuopus, oli apuna kerään pitämässä ja pyörittelemässä, kun minä kerin lankaa toiselle kerälle. SNYni varoitteli kortissa, että kerimistä voi olla paljonkin.
Sain siis ruskean liki kuution mallisen paketin. Paketti oli täynnä ohuehkosta langasta kerittyä kummallisen mallista kerää. Kerän alta paljastui kukkakortti ja kerästä pilkisteli vähän jotain viitteitä sisällöstä. Alussa sai keriä hyvän matkaa, eikä mitään irronnut, kuten ylärivin oikean puoleisesta kuvasta näkyy. Ensimmäisenä kerästä irtosi strösselivalikoima-purkki. Jälleen sai keriä pitkään. Alun violetti värimaailma muuttui ruskeaksi, toinen kuva vasemmalta keskirivi. Lisää leivontatarvikkeita tulla tupsahti kerästä: vaaleanpunaista sokerikuorrutetta. Päästiin arviolta kerän puoleen väliin, jolloin kerästä irtosi Rooibos-teetä, Aavikkokermaa. joka onkin hyvä maku (alarivi, 1. vasemmalta). Kerä alkoi muuttua laatikon kalliseksi ja siitä irtosi paketti muffinssivuokia. Vielä oli kerittävää ja nyt irtosikin huiviohje. Ja lankaa riitti yhä. Lopulta lanka loppui ja viimeiseksi paljastui leivontatarvikkeita lisää: 2xsilikoni tylla-sarja ja muffinipora.

Tässä vielä koko kerä ja mitä sieltä paljastui. Niin langaksi paljastui siis Vironvilla, joka sopii tuohon huiviohjeeseen. Lankaa oli kaikkiaan liki 300 g.
Kiitoksia oikein paljon SNYni. Katselin tuota, tai samankaltaista, leivontapakettia Lidlissä, mutta se ei silloin onneksi mukaani tarttunut. Ja minun entinen Aavikkokerma vetelikin viimeisiään. Illalla söimmekin mutakakkua ja joimme teetä. Pikkukässä on varsin ansioituneesti leivoskellut nyt syksyn aikana etenkin omenapiirakoita.

Kuten jo kollaasista huomasitten, ryhtyi kamera vähän temppuilemaan puolessa välin sessiota, ja lopetti salaman käytön. Niinpä yritin pelastaa, mitä pelastettavissa on ja editoin nämä kuvat suunnilleen oikean värisiksi. Tulipa opeteltua samalla Picasaa monipuolisesti, ennen olen käyttänyt GIMPiä, joka on kyllä monipuolisempi, mutta ei sovellu kaikkeen Picasan tavoin (kollaasien teko).

Tänään sainkin neuletapaamisessa Tampereen Lankamaailmassa Skiditanssijan sukat valmiiksi ja puikoille pääsi mukaan ottamani Wavy Bactus Dropsin Deligh -langasta. Sekä ohjeen että langan sain SNYltäni syyskuun paketissa. Päättelyä ja kuvausta ovat nyt siis odottamassa sekä mysteerisukat että broken stitch-sukat.

Minulle on viime aikoina tullut muutama lukijakin lisää. Tervetuloa vain tähän harvakseltaan päivittyvään blogiin lukemaan.

10 kommenttia:

 1. Oi kuinka ihanaa lankaa sinun yllätyskerässäsi.

  VastaaPoista
 2. Oi oi miten ihana paketti. Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 3. Sehän sitten ehtikin ennen viikonloppua tulemaan, kiva! Hyvä että sattui tuo tee mieluinen, kovasti yritin arvella mistä pitäisit. Minulla tuon langan kerälle kerimisessä muutama tunti vierähti, siinä sivussa töitä tehden ;) Kiva että sait apua siihen hommaan. T:Sny:si

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuo keriminen kumpaankaan suuntaan ei ole mitään nopeaa puuhaa. Minulla taisi mennä noin tunti aukikerimiseen kuvauksen kanssa, vaikka oli apulaisia pyörittämässä kerää aina sopivaan asentoon.

   Poista
 4. Siis mahtava Taikapallo! Onneksi sait postista pakettisi ennen viikonloppua ulos ja kuvattua koko tarinan iloksi meille muillekin.

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.