tiistai 5. huhtikuuta 2011

Ylhäältä aloitettu paita

Eihän tässä mennyt ihan 2 kuukauttakaan. Lanka oli mitä oli, hajosi aika helposti, koska on niin löysäkierteistä, mutta oli se ihan neulottavaa. Kerissä taitaa olla hieman vajetta, sillä jäljelle jäi 2 kokonaista ja 2 melkein kokonaista 50 g kerää 600 g erästä ja menekki oli alle 400 g. Jos tällä tekee toisen kerran, niin 3.5 mm puikoilla voisi valita S koon silmukkamäärät ja käyttää varmaankin L koon pituusmittaa, sillä tuo helma on minun makuuni turhan lyhyt. Paita jää ikävästi lantion leveimmälle kohdalle ja nousee siitä ylös ja napa jää paljaaksi. Päättelin helman silmukat joustaviksi virkkaamalla, normaalikin päättely olisi kyllä toiminut.
Malli: ylösalaisinneule, koko M
Lanka:Lidl Colorado, sinikirjava
kului. 372 g 
pyöröpuikot: 3.5 mm
Neulottu: 9.2.- 3.4.2011

Puikoilla on jo uusi neule. Pieni sellainen, SNYn lähettämistä langoista ja mallista. Sen lisäksi sellainen pieni hys-hys -juttu, josta myöhemmin ehkä lisää.

Olin niin keskittynyt saamaan tuon paidan valmiiksi, etten ole piston pistoa tehnyt viime viikolla. Sen lisäksi viime ja tällä viikolla täytyy painattaa tuota käsitöiden ulkopuolista elämää hiukan tavallista enemmän.

2 kommenttia:

  1. Nätti paita !
    Kiva lanka :D

    VastaaPoista
  2. Nätti neule. Olen kerran tehnyt ylösalaisen ja kokeilen toistekin.

    VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.