keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Luun vaaleaa

Löysin sukkalankoja penkoessani sellaista vaaleaa beessiä Nalle-lankaa, joka halusi välittömästi Bones-sukiksi. Valitsin hieman paksumman langan ja puikot kuin ohjeessa, sillä siinä suurimmassakin koossa jalan ympärys oli 1.5 cm pienempi kuin minun paksukaiseni, enkä siis tarkoita säärtä vaan jalkapöytää. Tosin säärenikin on kyllä erityispölkku, sillä pitkävartisten kumisaappaittenkin mallin valinta on tehtävä niiden mukaan. Kotoisista Kontioista menisi minun jalkaani noin koko 40 säären osalta, mutta 37 jalkaterän.

Mutta niihin sukkiin siis. Edellisten sukkasatosukkien valmistuttua piti saada seuraavat sukat alulle ja niin puikoille hyppäsi siis Nalle-lanka, sillä metsästin tuossa vaiheessa kirjoneulesukkiin lankaa epätoivoisesti ja kädet halusivat jotain väliaikaistekemistä. Sukat eivät sitten valmistuneetkaan niin nopeasti, joten nyt olisi Sukkasato-jonossa jo parit sukat .Pikkukässä otti kuvan sukista jalassani leikaten ystävällisesti vähän varpaista pois. Vieressä on kuva ihan höyryttämättömistä sukista. Näissä törmäsin itselleni uuteen tapaan tehdä kantapään ja varvaskavennuskin oli todella pitkästä aikaa sädekavennus.
Malli: Bones-sukat kirjasta Tähkäpää ja muut lempineuleet, koko 38
Lanka:  Nalle beessi, kului 102 g
Sukkapuikot: 3 mm
Neulottu:4.-25.9.2012 Ravelry

Niin kuin hiukan ennustelin tuolla elokuulla, niin talvesta tulee kiireinen. Tänään tuli tieto, että yksi vaihtuvista suunnitelmistakin onnistui, joten sitä tulee sitten tehtyä kahta "työtä" yhtä aikaa. Vapaa-ajan ongelmia tuskin tulee, kun nenä on kirjassa koko ajan syystä tai toisesta.

1 kommentti:

Jätä toki sananen minulle.