lauantai 8. syyskuuta 2012

Terveiset Neuletapaamisesta: Myssyjä synnytysosastoille

Tänään oli Lankamaailmassa Tampereella taas joka kuukauden toisen lauantain Neuletapaaminen. TAYSin vastasyntyneiden osastolta oli kätilö tullut kertomaan, että he tarvitsisivat etenkin keskosille villamyssyjä. Tarvittavat koot ovat aina noin tennispallosta (ne alle 500 g painavat keskoset) täysiaikaisiin vauvan pään kokoon, joka taitaa olla noin 38 cm, jos en omistani ihan väärin muista. Paras malli on vähän periksi antava, jolloin koko ei ole niin tarkka. Mallina voi käyttää esim. 2o,2n myssy tai sitten vauvanmyssyn malli ilman nauhoja (esim. 22 s niiden ohjeen 32 s sijaan), tai ihan mitä mallia itse pitää parhaana. Lankana Nalle, vauvalangat jne sopivat, kunhan ovat villaa. Jos joku innostuu niitä tekemään, niin Lankamaailma Tampere on ilmoittanut niitä ottavansa vastaan ja toimittavansa isompina erinä TAYSiin.
Varmastikin muutkin synnytysosastot tarvitsevat myssyjä, koska keskosten ensiasuste on minigrip-pussi ja villamyssy, mikä yhdistelmä pitää parhaiten lämpöä.

Sainhan minä sitä lankaakin sieltä ostettua niihin sukkiin. Nyt olen kahta Fame-kerää rikkaampi, ja  muutamaa euroa köyhempi. Kunhan ensin saan nämä Bones-sukat pois puikoilta, niin sitten hyppää puikoille seuraavat sukat Famesta.

Arvatkaapa muuten mikä lienee kuvissa oleva kuvausalusta.

Pikkukässän avustuksella ryhdyimme tänään tuhoamaan niin omenoita kuin myös vanhoja porkkanoita. Viimeksi mainituista tuli tehtyä pieni satsi sämpylöitä. Iltapalalta taitaa jäädä sen verran, että aamullakin pääsee maistelemaan. Tänä aamuna meillä olikin pitkästä aikaa leipäkoneleipää tarjolla, mutta siitä nyt ei kuvaa oikein kannata edes ottaa. Sellainen tavallinen kuutio se oli.
Omenoista tehtiin piirakkaa ja kaura-omenapaistosta. Molempien ohje on otettu joskus vuosia sitten aamulehdestä, tosin tuo kaura-omenapaistoksen ohje nyt löytyy ihan mistä tahansa. Mutta toista yhtä hyvää piirakkaohjetta en ole löytänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki sananen minulle.