perjantai 18. helmikuuta 2011

Seikkailua VR:llä

Käväisimme tiiistai-torstai tuolla eteläosassa maata ja vähän naapurissakin, lännessä. Menomatka olikin varsinainen. Jonkin etiäisen saattelemana päätimme siirtää lähtöaikaa tunnilla aikaisemmaksi ennakkoon ostetusta, vaihtokelvottomasta lipusta huolimatta. Rautatieasemalle päästyämme totesimme, että alkuperäinen juna olikin peruutettu, joten olettaisin saavani sen lipun rahat takaisin tekemälläni anomuksella. Koska vielä ei ole hiihtoloma-aika, sain 20 minuutin varoitusajalla meille perhehytin aiempaankin junaan. Tampereelta juna lähti noin 15 minuuttia myöhässä, mutta Helsingissä olimme jo 40 minuuttia myöhässä. Onneksi tuo ei sotkenut meidän jatkosuunnitelmia.
Ei kotimatkakaan ihan aikataulussa mennyt. Lähtö oli noin 20 minuuttia myöhässä ja saman verran oltiin edelleen Tampereella aikataulusta jäljessä. Mutta meillä meni kyllä paljon paremmin kuin Joensuun suuntaan matkaavilla. Seurailin noin 1.5 tunnin ajan sen junan lähtöajan siirtoa. 10-15 minuuttia kerrallaan sitä siirrettiin eteenpäin. Viimeinen näkemäni aika oli noin 2 tuntia aikataulun aikaa myöhempi. Käy kyllä sääliksi noita matkalaisia, tuollaisilla pienillä siirroilla kun ei voi lähteä asemalta minnekään.

Missään lankakaupassa ei tullut matkalla poikettua ja koko aikana tuli neulottua vain vajaa sukan varsi. En kyllä olettanutkaan neulovani paljon muutoin kuin junassa, mutta paluumatkalla ei puikot heiluneet kovin paljoa.

3 kommenttia:

  1. Tuollainen myöhästely harmittaa. Onkohan ne ulkolaiset junat suunniteltu vähän lämpimämpiin keleihin.

    VastaaPoista
  2. Tämmöstähän tuo pakkanen teettää. Ei ainakaan kannata varata kovin kireitä aikatauluja...

    VastaaPoista
  3. Minä selvisin tänä viikonloppuna vähällä Vr:n kanssa. Mennessä etelään perjantaina pendolino (!) oli ihan ajoissa, mitä nyt junan kuudesta vessasta vain yksi toimi. Tänään lähtö Tikkurilasta myöhästyi 15 min, mutta kotona Savossa oltiin ihan ajallaan. Tätä voisi sanoa jo onnistuneeksi matkaksi =)

    VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.