perjantai 17. tammikuuta 2014

Leipomuksia

Meillä viettiin tällä viikolla synttäreitä. Itse h-hetki oli kyllä jo joulukuussa, mutta silloin ei kavereita olisi juhliin saanut. Niinpä piti odottaa kevätlukukauden alkua kutsujen jakoon ja juhlien pitoon. Minulta ei tilattu mitään erityistä kakkua, joten päätin itse millaisen teen. Ajatuksissa oli hieman prinsessakakun mallinen puolipallo. Niinpä tein kääretorttupohjan, josta sitten leikkelin pohjapalat. Kokosin kakun uunivuokaan, joka oli vuorattu elmukelmulla. Täytteeksi laitoin mansikkahilloa ja vaniljakreemiä ja sokerimassan alle kerroksen voisokerikreemiä. Lopun voisokerikreemin värjäsin vaalean punaiseksi ja laitoin ruusukkeet sivuille ja sokerimassan lopusta muotoilin ruusuja. Tähden tein ihan vapaalla kädellä sokerikuorrutteella piirtäen ja siltä se kyllä näyttääkin. Kaikesta huolimatta kakku onnistui hyvin ja maistui niin vieraille kuin omallekin väelle.

Pakastimesta löytyi kauramurotaikinaa, josta pikaisesti pyöräytin muutaman keksin. Pyöreät on vain pyöritelty palloiksi ja painettu pellillä vähän litteämmiksi. Tangon mallisissa leikkasin levyn pitkittäin, ja molemmat puolikkaat 10 osaan. Sitten kostutin tankojen pinnan ja pyöritin raesokerissa. Tuli mielestäni pienellä vaivalla ihan kivoja ja kauramurotaikina oli mielestäni hyvänmakuista. Lapset tietty pitivät enemmän noista sokerisemmista.

3 kommenttia:

 1. Ihania herkkuja.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Oli taas sellainen rykäisy viikonloppu ja viikon alkupuoli, ettei muuta joutanut.

   Poista
 2. Kaunis kaakku.
  Valmistaikinoista on usein paljon hyötyä, vaikka välillä tuntuukin vähän hassulta käyttää valmista taikinaa, kun sen voi tehä itekin. Joskus on kiva päästä vähä helpommalla. Pakkastaikina on myös aika hyvä vierasvara hätätilanteisiin.

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.