torstai 4. marraskuuta 2010

Puretaan, puretaan

Ostin viime keväänä Tapiolta ison läjän lankaa. Mm. Dropsin Eskimoa tuli ostettua 1 kg. Dropsin sivuilta löysin haluamani mallin tehtäväksi ja siihen tarvittiin ohjeen mukaan vain 850 g Eskimo-lankaa minun koossani. Pääsin hihojen puoleen väliin miehustojen jälkeen ja katselin jäljellä olevaa lankaa hiukan huolissani. Eilen sitten 2/3 hihoista neulottuani totesin, ettei lanka varmasti riitä ainakaan viimeistelyihin ja hihatkin ovat siinä ja siinä. Tapiolta ei varmaankaan olisi enää löytynyt samaa värjäyserää ja 6 e postikuluja samasta summasta lankoja on hiukan turhaa. Niinpä käännyin oman lankakauppamme puoleen ja kävin hakemassa sieltä korvaavaa lankaa lisäksi. Mutta se tiesi sitten niiden hihojen purkamista, jotta hihojen resorit ja etumusta & kaulus tulevat samalla langalla.

Tuo keikka tuli kyllä loppujen viimeksi kalliimmaksi kuin Tapiolta tilaus olisi tullut. Sen 200 g langan lisäksi mukaani tarttui, EIIHHH, kaikkien neulojien unelma. Siis SE, josta kaikki neulojat, tai ainakin melkein, näkevät unta. Tarkoitukseni oli ostaa pitkä, 100 cm tai 120 cm, 3.5 mm pyöröpuikko, sillä Magic loop onnistuu huonosti 60 cm jäykkävaijerisella, ikävän pykämän omaavalla ikivanhalla puikolla. Katselin siinä noita pitkiä pyöröpuikkoja, vertailin Prymin metallisia ja bambuisia puikkoja, katselin Addin pyöröpuikkoja. Ja, niin JA, näin telineessä NIITÄ, eli tämän
Puolustukseni voin kyllä sanoa, että minua taivuteltiin hartaasti, ei kyllä myyjän, vaan mieheni toimesta, ottamaan se. Myyjä ihaili sitä siinä kassalla ja niin myös yksi toinen asiakas.

5 kommenttia:

 1. Onpa hyvä ostos. Nyt on sopivat puikot joka lähtöön.

  VastaaPoista
 2. Miehesi taitaa haluta jotain uutta ja neulomaasi, kun niin hartaasti puikko-ostoksia vaati! Kuullostaa hyvältä! Eipähän tule puikkojen kanssa ongelmaa vähään aikaan!

  VastaaPoista
 3. Minun mies kehottais ostamaan, jos sil ois jo kiire eteenpäin. :D

  VastaaPoista
 4. Tapiolla ei muuten aina postimaksut ole 6 €, eli kirjeenäkin lankaa tulee jos määrä on vähäinen. Mutta toki tuon puikkosetin takia kannatti kannattaa paikallista! :)

  VastaaPoista
 5. PikkuUnelmia: taitaa mies odottaa villasukkia, sillä hänellä on vain yhdet kunnolliset.

  Sartsa: minä olen aika pihi rahankäytön suhteen itseeni, joten taisi siitä syystä yllyttää.

  Kaisa: laskin, että pitäisi tilata varmuuden vuoksi ainakin 200 g ja nuo Eskimo-kerät (4 kpl) ovat niin isoja, että vaatisi vähintään maksikirjeen, joka maksaisi yli sen 6 e.

  VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.