sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Jääkapin & pakastimen tyhjennystä & kevään 1. raparperipiirakka

Tänään tyhjenneltiin tyttöjen kanssa sekä jääkaappia (1 kg maustettua jogurttia, 1 maitorahka) että pakastinta (½ l punaherukkaa+3 dl mustaherukkaa, ½ l mustikkaa+3.5 dl mansikkaa) ja tehtiin kaksi pellillistä marjapiirakkaa. Tein piirakat luotto-ohjeellani, jossa saa piirakkavuoalliseen kulumaan 3 dl jogurtti, pellilliseen siis 6 dl. Toisen pellillisen pohjan jogurtin korvasin tällä kertaa rahkalla, päälliseen käytin jogurttia. Näin meni koko kilo ja riitti sopivasti. Alunperin tuossa ohjeessa käytetään vaniljajogurttia, mutta olen huomannut monen muunkin sopivan yhtä hyvin, kunhan valitsee marjoihin sopivaa. Hyvä ohje siis kuluttaa vanhenevat jogurtit ja välillä voi käyttää myös rahkaa tai kermaviiliä, lisää vain vähän reippaammin sokeria. Piirakat menevät pakastimeen vierasvaraksi, tai myöhempään omaan käyttöön.
Raparperipiirakkaa tehtiin vain piirakkavuoallinen mallia mamman marjapiiras, eli kermaviilitäytteellä. Se onkin jo lähes kadonnut parempiin suihin.

Kohta pitää sitten siirtyä seuraamaan Suomen peliä ja ottaa neule käsiin. Jos sitä nyt sitten malttaa tehdä, ellei pelistä tuli liian jännittävää.

2 kommenttia:

  1. No nyt sain sivusikin auki :)
    Vautsi miten herkullisen näköisiä piirakoita !
    Kiitos kauniista sanoistasi :D

    VastaaPoista

Jätä toki sananen minulle.