maanantai 23. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo

Kyllä meillä tänä vuonnakin piparkakkutalo tehtiin ja ihan normaaliin aikaan itsenäisyyspäivän jälkeen. Mutta ensin en meinannut saada sitä millään kuvatuksi ja sitten olikin niin paljon kiireitä, että kuvan saaminen tänne on viivästynyt. Lapset ovat hoitaneet koristelun ja minä kokosin sen kasaan. Tämän vuoden saldo oli pari palorakkoa kuumasta sokerista.

Teimme tuossa viime viikolla ja puolitoista vuotta odottaneen risteilyn. Odottaneen siksi, että olemme luvanneet kaikille lapsille oman, mutta tämä viimoinen jäi roikkumaan erinäisistä syistä. Kaikkea olemmekin reissuilla kokeneet, mutta vatsasairas lapsi oli uutta. Onneksi, tai oliko se sitten onneksi, se ei ollut ilmeisesti vatsatautia vaan lievä ruokamyrkytys, sillä ylensyönti ei kuumetta nosta. Loppuviikon elimme jännityksessä, tuleeko kukaan muu sairaaksi, mikäli olisi vatsatautia ollut.

Nyt alkaa talo olla jouluvalmiina ja leivonnaisetkin tehtynä. Eilinen päivä meni karkkien teossa ja tänään on leivoskeltu pullapohjaisia tuotteita. Suurin syy noiden tekemiseen kyllä oli se, että sattui olemaan jo vähän ylipäiväisiä tavaroita jääkaapissa, joita ei sinällään uskalla käyttää. Niinpä meillä on rahkapullia ja sitruunapitkoa tänä jouluna sekä rahkapiirakka, kakkutaikinapohjainen. Rahkapullat jo hyviksi maistettiinkin.


6 kommenttia:

 1. Kiva piparkakkutalo!

  Tunnelmallista joulunaikaa sinulle ja läheisillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.

   Hyvää Joulua myös sinulle ja läheisillesi!

   Poista
 2. Onpa hieno piparkakkutalo! Minä olen vuosia sitten yrittänyt talon tehdä, mikä ei tosiaan onnistunut ollenkaan. Sen jälkeen en ole edes aloittanut. Hauskaa joulun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän tuota taloa on tullut monena vuonna harjoiteltua ja nykyään se muistuttaakin jo enemmän taloa kuin talonrauniota, kunhan katsoo riittävän kaukaa.
   Hauskaa joulun jatkoa sinullekin.

   Poista

Jätä toki sananen minulle.